Kyllä mä ymmärrän, että nyt on tehty paljon semmoista, joka ei maallikon silmään näy lainkaan. Niinkuin että ne putket on nyt vaihdettu ja viemärit myös sekä ilmastointihommelit ovat vedetyt myös. Ja semmoisia juttuja. Yläkerran pikkuvessa kulkee samaa latua alakerran ison kanssa.

IMG_2011-normal.jpg

Tänään näytti lattia täyttyvän ja lattian alkavan muodostua. Huomennako jo valetaan?

IMG_2019-normal.jpg

Mutta iäisyyshän tässä kuluu! En kai muuten olisi yhtään kärsimätön, mutta evakkoelämä ei kokonaisuudessaan kuitenkaan tyydytä. Keittiötä on ikävä.

Keittiöstä puheenollen, entinen on nyt purettu. Uutta ei ole vielä tilattu, sillä meille tuli IDEA. Se pitää vielä kartoittaa, siitä tuonnempana.

IMG_2010-normal.jpg

Mutta mikä hauskinta, olen saanut valita laatat. Mulla ei oikeastaan ollut mitään muuta Hirveän Tärkeää, paitsi se, että halusin ruotsalaiselta Marrakech Designiltä orientaalihenkiset laatat, joita olen fantsuillut jo vuosia. Vaikka Marrakechilla olisi hienoja, nimittäin to-del-la hienoja, ornamenttilaattojakin, kaipailin jotain selkeää, mutta silti näyttävää. Valitsin siis Bodrum Gulin kylppärin lattiaan.

Nämä ovat kuulemma äärimmäisen fittimäiset asennettavat, koska laatta on käsintehty ja huokoinen, joka laatta vähän yksilö - luonnonlaataksi kuuluivat kutsuvan. Remonttimiehemme vakuuttivat laittaneensa vastaavia lattioita ja että siitä tulee hieno. Uskalsin! Laatat saapuivat tänään. Tuskin maltan odottaa...

IMG_2030-normal.jpg


Ja nyt joku luulee, että tästä tuli hirveen kallis lattia. No joo, olivathan laatat vähän keskihintaista arvokkaammat ja rahti oli hintava, mutta koska en halua minnekään mitään erikoista ja spessua, jossain kohdassa saa vaatia sen, jonka oikeasti haluaa, eikö?

Muiksi laatoiksi olen valinnut pelkkää perusvalkoista. Järkeilin asian näin, että valkoisten, tylsien seinien rinnalla tämä erikoislaatuinen lattia pääsee oikeuksiinsa. Toivon näin käyvän. Yläkerran pikkuvessan lattiaan on saatava kaato, siksi tällainen iso ornamenttilaatta (20 x 20) ei siihen käykään. Tilasin sitten Pukkilan laatan perusvalikoimista ruohonvihreää 5 x 5 -kokoista pikkulaattaa. Jännitän vähän, millainen se on luonnossa, mutta tietty toivon parasta.

Huomenna lisää jännittämistä.

Etsi kuvasta timpuri:

IMG_2029-normal.jpg


(miks ihmeessä tähän uuteen vuodatukseen tulevat nää kuvat ihan hasardikoossa. siis ihan missä vaan koossa sattuu tulemaan? perehdyn tähän joskus. ehkä.)