Lapset saivat valita tapetin omaan huoneeseensa. Näytin niille Eijffingerin kaikki tapettimallit (siellä on miljoona hirveän hienoa!) ja lisäksi Tapettitalon repromalleja. Kaikista ihanimmaksi valikoitui tämä Eijffingerin  keltainen riikinkukkotapetti. Pienimmäisen lempivärejä ovat keltainen ja punainen, isommaisen keltainen. Lintu seikkailee meidän väen mukana monin eri variaatioin, siksipä tämä tapetti on minustakin ehkä maailman hienoin. Koemetri on seissyt lastenhuoneen seinällä jo muutaman viikon tiirattavana ja joka valossa verrattavana. Hieno se on!


pip2-normal.jpg

pip-normal.jpg


Kuin ihme oli se, että muutaman kilometrin päässä kavereilla oli juuri tapetoitu tällä tapetilla lastenhuoneesta yksi seinä. Olin aika ällistynyt, mutta iloinen, koska kuulin tapetin olevan luonnossa ja isona pintana just niin hienon, kuin miltä se näyttää kuvastoissa ja näytesoirossa. Samasta lähteestä kuulin, että tätä tapettia saa Suomessa Virkkukoukkusen verkkokaupasta. Kiitos Kaarina!

Onnistuin tilaamaan tätä kuusi rullaa lastenhuonetta varten. Nyt pitää vielä keksiä, kuka miehen kanssa tapetoisi!? Meidän työmiehemme eivät siihen ole kuulemma kovin innokkaita ja myönnettäköön, että heidän ammattitaitoaan käytämme mieluummin monimutkaisempiin hommiin. Ai minäkö?! No en todellakaan! Joku sopu on perheessä yritettävä säilyttää ja minähän en mieheltä ota vastaan ensimmäistäkään neuvoa. Paitsi asioissa, joista en tiedä yhtikäs mitään ja niitähän ei maailmassa monta ole...

Lastenhuoneesta kuitenkin vedettiin jo tapetteja alas. Ihanan vaaleanpunakukallisen tapetin alla olikin edellisen emännän lasten seinään taiteilema kuusi- ja lampimaisema joutsenineen. Sitä oli kuulemma pidetty kelpo tovin seinässä ennen uuden tapetin päälle liisteröintiä. Ja siis arviolta jotain 40 vuotta sitten! Kunnioitukseni ja lämpimät tunteeni näitä ihmisiä kohtaan vain lisääntyvät.

Vanha tapetti on ihana. Harmi, että sen päällä oli vielä 70-lukuinen kermanvärinen, kuitupäällysteinen tapetti, jonka aurinko oli jo imenyt ihan läikikkääksi. Aikansa helmi sekin, mutta juna meni jo. Tämä kukkatapetti sen sijaan...6-normal.jpg


7-normal.jpg


Eikä tämäkään hullumpi löytö ollut.

9-normal.jpg


Tänään Viertolassa on vaihdettu putkia ja viemäreitä, sama jatkuu vielä huomisen. Viikonloppuna lienee hiljaisempaa ja ensi viikolla kovalla tohinalla aletaan valaa kylppärin lattiaa ja laatoittaa. Laattabisnes onkin ihan oma lukunsa ja siitä joudun kirjoittamaan varmaan monta kertaa.