Välillä on yritettävä tehdä töitäkin, niin en ole ihan silmä kovana ehtinyt tarkkailemaan, mitä työmaalla tapahtuu.

Mies oli eilen pöllöilemässä Ikeassa. Otti valtavasti tärähtäneitä kuvia erilaisista ratkaisuista, mutta koska Ikean laatu on pettänyt jo liian monta kertaa, yritämme karttaa sitä ainakin isoissa ratkaisuissa. Esimerkiksi kaikki meille tulleet Ikean valaisimet ovat olleet kerrassaan kurjia. Ja me periaatteessa vastustamme Karjalan metsien hävittämistä, eikä meillä "Karjalan metsää" osteta.

Ikeasta on kuitenkin tarkoitus hakea jotain: lokerikkoja laatikoihin sekä erilaisia keittiön tanko - koukut -yhdistelmiä ja veitsimagneetteja, katsotaan nyt. Onpahan ainakin kartoitettu. Himoitsemani laatikostojääkaappi ei ikealaisena läpäissyt vaativaisen mieheni laatuseulaa, joten joudun investoimaan Norcooliin. Puhutaan siitä myöhemmin.

Tänään ukkokulta porhalsi töistä suoraan Kaasuvalo.fi:hin. Siellä käsityksemme sai vahvistusta ja minä raportit suoraan kisapaikalta: Smeg sen olla pitää. Olimme katselleet tätä ihanuutta jo aikaisemmin, mutta jostain syystä päädyimme arvelemaan, että tasoliesi, jossa on kaksi induktiota ja kaksi kaasupolttimoa olisi hyvä siksi, että kaksi lastamme ovat pian kokkailuikäisiä ja kaasuliekki kuulostaa vaaralliselta. Induktioliesi jää kuitenkin yläkerran keittiöön, joten jos kaasulla kokkaaminen käy ihan mahdottomaki, yläkerrassa on vielä valinnanvaraa. Minua jo Facebookissa kyllä valistettiin, että lapset oppivat varomaan liekkiä, siksi kaasuhella on hyvä. Siis siksi, että liekki näkyy ja on konkreettinen kuuman lähde.

Siinä se on.

 

kuva-normal.jpg

Talollakin on tapahtunut, vaikka itse olemme poissa.

Kuva on miehen ottama. Jostain syystä sen iPhonella tulee vielä huonompia kuin mun.

kuva-normal.jpg

Yläkerran pikkuvessan lattia on siis valettu, huomenna valetaan alakerran kylppärin lattia. Harmikseni kuulin tänään, että en saakaan niitä ruohonvihreitä pikkulaattoja, niiden toimitusaika on 7 viikkoa. Tekeeköhän ne niitä vasta sitten siellä Pukkilalla, jos joku tilaa?

Noh, alakerrassa kuitenkin on duunattu hyvät pohjat.

IMG_2005-normal.jpg

IMG_2008-normal.jpg

Ensin lämmöneristystä, sitten lattialämmitys. Meille ei tule sinne väliin sähköllä toimivaa lattialämmitystä vaan se liitetään talon lämminvesikiertoon.

Talossa on puukeskuslämmitys vapaakierrolla ja olemme olleet siihen hirmuisen tyytyväisiä. Pahimmilla pakkasilla talo lämpeni n. 100 euron puilla kuussa ja sähkölaskua ei ole tullut juuri nimeksikään. Siitä syystä tämä ratkaisu, joka toimii myös myöhemmin, jos päätämme siirtyä johonkin muuhun lämmityssysteemiin.

Työmiehemme ovat siistejä. Taisivat korjata putki- ja sähkömiestenkin jäljet, sillä jonnekin olivat kadonneet kaikki loputkin (mies aloitti) roinat eteiskäytävältä ennen kuin ehdin itse edes tarttua toimeen. Arvostan!

Piha onkin sitten toinen juttu. Miten tästä tulee kesään mennessä kukoistava puutarha?

IMG_2002-normal.jpg