Tänään alkoi tapahtua niin paljon kaikkea näkyvää, että jo alkoi ihan jännittää! Tähän mennessä on kuitenkin niin paljon tehty kaikenlaista putki- ja ilmaistointi- ja kosteussulkuhommaa, jota tämmöinen maallikko ei kauheasti näe.

Lattia paljastettiin muovimaton alta. Se hiotaan tällä viikolla ja maalataan. Vaalea helmenharmaa se on oleva. Mutta paljastunut lattia oli oikein siisti, vaikka talon entinen isäntä väitti kivenkovaan sitä raakalaudaksi ja lattiaksi sopimattomaksi.

IMG_2140-normal.jpg

 

Tänään alkoi tapettiakin nousta seinälle. Mahaa ihan kouristaa, niin se on ihana! Birger Kaipiaisen Kiurujen yö, Tapettitalosta tietenkin!

 

IMG_2137-normal.jpg

Sattuipa tässäkin semmoinen jännä episodi, että mulle olivat työmiehet laskeneet, että kolme rullaa riittää. Ihmettelin vähän, mutta uskoin kumminkin. Tapetoijakaveri saapui tänään ja jo heti aamusta sanoi, etteivät ne kolme riitä. Apua!

Minä soittamaan Tapettitaloon, jossa muuten sivumennen sanoen on ihan hirveän hyvä palvelu. Siellä rouva ensin kuulosti vähän kauhistuneelta, selitettyäni asiani, mutta koska mulla oli painoksen numero tallessa, hän lähti heti tarkistamaan, josko sitä vielä on hyllyssä. Ja kuinka ollakaan, juuri sitä sattui olemaan! Tasan tarvitsemani kaksi rullaa. Nyt sitä ei ole koko maailmassa (tai siis...) ja se menee painojonoon. Sain siis viimeiset! Huh, kävipä tuuri!

Mies haki tapetit. Huomenna jatkuu.

Tuohon maalaamattomalle ja tapetoimattomalle osalle tulee 50 cm Pukkilan valkoista vaakasuuntaista laattaa tiiliseinäladonnalla sekä keltaisella sauma-aineella. Sen alle taso ja alakaapit.

IMG_2132-normal.jpg

Kylppärikin saa jo laattaa.

IMG_2135-normal.jpg

Yläkerran vessassa on laatat seinissä ja kattopaneelit valmiina. On ne ihanat.

IMG_2129-normal.jpg

Jahas. Vuodatuksen kuvakokojen arpomisen päivä. Huomenna jatketaan.