Lattiat on tänään loppuun hiottu. Olisin voinut tuijotella ja silitellä lattioita tunteja. Ne on ihanat. Ja niistä tulee ehkä maailman kivoimmat. Ja pilkkahintaan - ainakin siihen nähden, että lattia olisi pitänyt kokonaan laudoista duunata, mitä alunperin suunniteltiin. Tiesimme kyllä, että muovimattojen alla oli raakalauta, mutta koska Pena, talon entinen omistaja ja sen rakentaja, oli sanonut, ettei niistä lattiaa saa, olimme uskoneet. Mutta jee, tästä tulee mahtavaa.

IMG_2238-normal.jpgIMG_2243-normal.jpgIMG_2244-normal.jpgIMG_2255-normal.jpgIMG_2259-normal.jpgIMG_2264-normal.jpgIMG_2267-normal.jpg

Tuossa viimeisessä kuvassa alaoikealla näkyy myös yksi syy siihen, miksi haluamme säästää kiivaasti nuo vanhat eteisen paneelit alkuperäisessä uskossaan. Ne on nimittäin pyöreästi nikkaraoidut parista paikasta ja nikkarointi on ammattilaisen työtä. Huolellista. Ja lopputulos juhlava ja kaunis.

Lattioihin tulee maali.

Tasapainoilimme lakan ja maalin välillä ihan viimeiseen hetkeen saakka. Lakkattu lattia olisi kaunis, mutta esim. keittiössä minulla ei ole siitä kuin huonoja kokemuksia. Ja toisaalta jos eteisessä ja keittiössä on paljon muuten puun väriä, ei lisäpuu tee enää mitään lisätunnelmaa. Paitsi inhoamaani kesämökkitunnelmaa.

Tässä pohjamaalattuna. Tuollainen väri niihin tulee kaikkiin.

latti-normal.jpg

1-normal.jpg

Ja miksikö sama väri kaikkiin? Ne ovat yhteydessä toisiinsa, siis lastenhuone eteiseen ja eteinen jatkuu keittiönä niinkuin yläkuvista näkyy. Yhteinäisyys on avaruutta, nääs. Nyt jännitän vain, kuinka tämä viileä helmenharmahtava sopii keittiön tapettien, laattojen ja listojen kanssa. En nimittäin halunnut enempää lämmintä kellertävää keittiöön, se on jo lämmin! Halusin jotain avartavaa ja raikastavaa. Eikä puhtaanvalkoinen kumminkaan ole se juttu. Saas nähdä, kuinka ämmän (visioitten) käy! Jännittää.

Muuten homma etenee omalla painollaan. Käsitykseni mukaan valmista on jo tällä viikolla, siis pääkohdin. Sitten pääsen siivoamaan rempan jälkiä, yöks.

Kylppäri eteneee. Laatat saivat täyden kympin rempparyhmältä.

IMG_2245-normal.jpg

Keittiöstä lähtivät yläkaapit. Katto on auringon tummaksi rakastama, emmekä sille halua mitään muutosta. Kuitenkin yläkaappien alta paljastuneet vaaleat, lakkaamattomat läikät häiritsivät. Mies keksi etsiä oikeansävyisen lakan ja lakata ne umpeen. En sitten tiedä, kuinka näille käy ajan saatossa, mutta siihen mennessä olen jo unohtanut koko ongelman.

IMG_2248-normal.jpg

Huomenna tapiseerataan lastenhuone. Sinne tulee maailman ihanin tapetti. Ja sitten vain listat ja asukit puuttuvat!