Olemme toki olleet lasten kanssa poissa kotoa viikkokausia. Vaikea on penskojen kanssa kärvistellä huushollissa, jossa ei ole vessanpönttöä tai keittiötä. Nyt näyttää jo paremmalta: muutamme kotiin.

Tyttöjen huone on asukkaita vaille valmis. Tai no, pidämme vielä viimeiseen asti lattiat peitettyinä paitsi lian, myös naarmujen varalta. En jaksa heti alkaa puunata joka nurklta, jos jollain voi estää ravan tallaantumisen lattiaan. Ja juu, jotain pientä on vielä työmiestenkin toimitettava siellä sun täällä.

IMG_2366-normal.jpg

Jos nyt ei sattunut ihan juuri se oikea valokatkaisijan suojalevy käsille, hätä keinot, niinsanoakseni: kierrätys kunniaan! Toivottavasti kuitenkin se oikea jostain vielä löytyy...

IMG_2365-normal.jpg

Tapetista on tullut aika paljon kysymyksiä: se on Eijjfingerin PIP-mallistoa, linkki tuossa sivupalkissa paljastaa. Sen tilasin Virkkukoukkusen verkkokaupan kautta, siihenkin on suora linkki oikealla.

Keittiössä on jo monta tarvittavaa asiaa. Hella, tiskikone ja vesi. Stalan mallistosta löytyi meille juuri se oikea allas, halusimme aika ison altaan, ainakin suhteessa tuohon käytettävissä olevaan tilaan. Hana on Oraksen perus.

 

IMG_2353-normal.jpg

Hellaa on jo koepoltettu, vaikka kuvassa päällä onkin ties mitä. Hieno se on. Se on Smegin ja ostettu Kaasuvalo.fi:stä. Linkki tuossa sivupalkissa.

Tiskarikin on paikallaan. Sen toimituksen kanssa onkin ollut vähän harmia, kun tilasin sen Gigantista. Hitto! Pitikin! Ei nimittäin tullut mukana asennussarjaa eikä manuaalia. Olen soitellut Gigantin asiakaspalveluun melko kuumentuneena jo useita kertoja. "Ei me viittitty soittaa enää takaisin, kun se olis ollut turhaa, koska Mielen asiakaspalvelu ei vastannut. Ilmoitamme kyllä sitten". Aha. Soitin itse kuumissani Mielen asiakaspalveluun, josta sainkin loistavaa palvelua (ja puheluun muuten vastattiin ihan heti) ja asennussarja sekä manuaali ovat tulossa. Hurraa!

IMG_2321-normal.jpg

Toiselle puolelle odotamme jääkaappia, jonka toimitus on vielä suurempi murheenkryyni. Lasku on toimitettu minulle kyllä jo 11. päivä. Siis 17 päivää sitten.Viimeksi asiasta kiukutellessani sen piti taas olla matkalla Suomeen ja tulla meille alkuviikosta. Minusta alkuviikko on jo mennyt, kun tänään on torstai. Perhana vieköön!

 

 

IMG_2322-normal.jpg

Ovet kaappeihin ja tasot sentään alkavat pikkuhiljaa lähestyä: tulevat naapurikylältä, puusepältä.

Kylppäririntamalla ollaan myös pitkällä. Valot on katossa ja vessanpönttöä saa käyttää! Hurraa! Pesukone ja rumpu puuttuvat, mutta suihkuunkin tarvittaessa jo pääsee. Lampuiksi halusin tuollaiset hyvin vanhanaikaiset peruspallukat. Kuten jo mainitsin, en ole ottautunut oikein niille upotettaville, jotka nyt ovat kovasti muotia. En osaa sanoa, miksi niistä tulee 80-luku mieleen.

IMG_2358-normal.jpg

Pannuhuoneella ovat viimeiset säädöt meneillään. Kylppärin lattialämmitys yhdistetään vesikiertoon. Ja halusimme siis sen siihen sähkölämmityksen sijaan. Säästöä se on näillä energian hinnoilla pienikin säästö! Ja ekoteko.

IMG_2368-normal.jpg

Raportoin täältä taas lisää, kun aihetta ilmenee. Nyt mämminsyöntiin!