Sillä aikaa, kun vekarat pomppivat sadettajassa (lyömätön kesähuvi), talossa tapahtuu taas.

Vaikka olimme kerran jo päättäneet, että kellarin betonilattiaiselle saunalle ei tehdä muuta kuin maalaus, suunnitelmat muuttuivat. Mies alkoi piikata esiin viimeistä vanhan viemärin pätkää saunan lattiasta, kun selvisi, että koko lattia on purettava. Betonilattian alta paljastui toja-levyä, joka on purettava sitten koko matkalta pois. Ensimmäinen varsinainen yllätys talossa. Siitä lisää myöhemmin.

Kypyhuoneeseen saatiin edistystä, vihdoinkin. Valmista ei ole vielä, mutta nyt voi jo kuvitella.

image-normal.jpg

(Vuodatus ei suostu kääntämään kuvaa. Mööh. On käännettävä päätä, mutta varokaa niskojanna.)

Lattia on yksinkertaisesti ihana. Valtavan ihana. Se on jalan alla mukavantuntuinen, mikä parasta se ei ole lainkaan liukas, koska laatat ovat lasittamattomia. Hiukan mua tämmöisellä lapsiperhekäytöllä arveluttaa, miltä se näyttää viiden vuoden päästä, mutta toivon sen vanhenevan etelänmaalaisella arvokkuudella - välimerellinen tunnelma vähän rähjäisenä?

 

Kylppäri on pitkulaisuutensa vuoksi vähän monimutkaisen mallinen. Lisäksi se on rakennettu vanhan talon muotojen ehdoilla, sitä sanelivat seinän takana olevat makkarin isot levyvanerioviset vaatekaapit sekä koko talon korkuinen piippu ja hormi. Siksi halusimme kulkureittiä mukailevan allaskaapin.

Itse allas ostettiin käytettynä kaverilta, joka oli melko tuoreeltaan saneerannut sen pois vauvan tulon tieltä. Mä en itse oikeastaan olisi ikinä halunnut tuollaista kulhomallista, jotenkin se on ehkä vähän lääst siisön, enkä mä tykännyt niistä kamalasti silloinkaan kun ne olivat hai siisön. Kuitenkin suunnitelmissa tämä malli alkoi näyttää hyvältä, kun ohikulkemisen sujuvuutta alettiin pohtia.

Ja sitä samaa ajatellen otimme yhteyden luottopuuseppäämme Kallioon. Ainoa toiveeni oli, että saisin meikeille laatikot ja mies halusi älyä ohi kulkemiseen. Kallio mittaili ja meni joitakin viikkoja, kun kaappi ilmestyi kylppäriin. Meinasin silmäni pudottaa. Voiko näin sopivaa ollakaan!? Mies vielä sittemmin vähän pintakäsitteli, mutta siinä kaikki. Sitten asennettiin kulho ja hana tuli Orakselta.

kuva-normal.jpgkuva-normal.jpg

Pesukoneiden päälle tulee vielä taso tason alle yksi kaappi, jossa on sisään taitettava silityslauta. Ja tason päähän mahtuu vielä pieni talousallas. LIsäksi tarvitaan suihkuseinä pesukoneiden ja suihkun väliin, mutta eipä paljoa enää puutu!

kuva-normal.jpg