Remonttisaaga jatkuu.

Kesällä purettiin kellarisaunasta lattia ja suunniteltiin viemäröinnit ja ties mitkä uudelleen. Sen jälkeen homma jotenkin tyrehtyi. Jouluna hartmittelimme keskeneräistä saunaa ja nyt taas tapahtuu. Lisään saunalta kuvia myöhemmin.

Halusimme saunaan jotain vähän kylpylämäistä ja erilaista. Harmaat ja mustat sekä mustavalkoisuus olivat poissa suunnitelmista. Talo on vanha, tyyli pitää säilyttää, vaikka uutta tehdäänkin! Saunan pesuhuone on ikäisekseen aika suuri ja siihen halusimme jotain erityistä. Pinterestini on täynnä erilaisia marokkolaislaattojen kuvia, mutta hinta ja laattojen suuri koko ( = kunnon kaatoa ei saa isolla laatalla) on sulkenut ne oikeastaan pois mahdollisista.

Osuin sitten jostain hienojen espanjalaisten laattojen jäljille. Metsästin ja metsästin ja vihdoin löysin puolalaisen  verkkokaupan, josta sain laatat tilaukseen. Nyt odottelemme niiden saapumista.

Eilen tehtiin saunan lattiaan valu. Odottelemme kuivumista.

Koska meillä on tässä työmies apuna ja valua ja sen kuivumista odotellessa työmiehellä on ollut ylimääräistä aikaa, keksimme ryhtyä yläkerran remontointiin. Ystävä tarvitsee lyhytaikaista asuntoa ja mehän heti meidän yläkertaa tarjoamaan. Tähän mennessä yläkerta on ollut lähinnä varastona ja odottanut inspiraatiota. Koska lapset ovat vielä aika pieniä, he eivät vielä yläkerrassa yksin ala elää. Siksi tämä tuli kuin tilauksesta - kämppä remppaan!

Ylhäällä on siis toinen asunto.

Ensin lähdettiin keittiön ilmettä kohottmaan. Keittiö oli vihreä. 70-luvun vihreä. Keittiön lattiassa oli muovimatto, joka oli laitettu siihen merkintöjen mukaan vuonna 1975. Lisäksi keittiössä on ruskeat 70-lukuiset viilukaapit ja oranssista ensto-levystä tekokaakeli. Minusta nimenomaan kaksi viimeksimainittua on parasta koko huoneessa, joten ne päätettiin säästää. Oranssin ja ruskean liitolle oli vaikeaa löytää oikein enää värillistä kaveria, päädyin valkoiseen seinämaaliin.

Keittiön lattia olikin eri juttu. Mietin pitkään erilaisia vaihtoehtoja ja valitettavasti kustannussyistä päädyttiin edulliseen laminaattiin. Värikin oli hankala juttu. Koska yläkerrassakin on hienot ajantummentamat, lakatut paneelikatot, joista kukaan ei halua luopua, päädyin vaaleaan lattiaan. Tumman valitseminen olisi madaltanut huonetta entisestään, vaikka olisi varmasti ollut tyylikäs viilukaappien kanssa.

Keittiö tuli valmiiksi ja työmiehellä oli vähän aikaa.

Siispä siirryttiin aulatilaan.

Aulassa on portaikko, paljon ovia ullakoille ja parvekkeelle, makeanvioletiksi maalatut seinät, 70-lukuinen kokolattiamatto ja samat kauniit lakatut katot. Aulatilaan on suunnitteilla portaikkoseinälle kirkuvanvärikäs tapetti, joten aulakin päädyttiin maalaamaan valkeaksi tumman katon ja vaneriovien pariksi.

 

image5.jpgimage4.jpgimage2.jpg

Yläkerrassa on myös makuuhuone, joka on ollut aika karussa tilassa. Siihenkin hankittiin nyt odottamaan vaaleaa laminaattia. Seinät kipsilevytetään, sillä tähän huoneeseen on vielä ajan ollessa kypsä, tulossa kokotapetointi.

image3.jpg

 

Yläkerran vessa korjattiin jo putkiremontin yhteydessä. Laitan siitäkin kuvan muistini virkistämiseksi. Siitä piti tulla pieni ja yksinkertainen koppi, mutta en malttanut olla vähän laittamatta sormiani peliin. Se on tuo lattia.

image1.jpg

Lisään maalaushommien "jälkeen"-kuvia, kunhan saan erilaiset tekniset välineet juttelemaan keskenään...

to be continued