Ensiksi: keittiön tilanne.

Keittiö on poissa ja tulossa yhtä aikaa. Päädyimme pitkien haahuilujen jälkeen sellaiseen ratkaisuun, että emme halua kiiltovalkoisia ovia, vaikka jostain syystä ne keittiöliikkeessä näyttivät parhailta. Kääntelimme ja vääntelimme ja ratkaisun keksi sitten mies, vierailtuaan luottopuuseppämme luona vessan kaappia tilatakseen.

Tilasimme keittiö.netistä lopulta vain alakaappien rungot ja mekanismit. Tasot, hyllyt ja kaappien ovat tilattiin puusepältä, joka vielä tulee sitten paikalle mittaamaan ja säätämään.

Hella on tilattu. Tiskikone on tilattu. Jääkaappi on tilattu, tosin tilaukseni taitaa olla unohtunut jonnekin maailman ääriin, kun mitään ei ole kuulunut sittemmin. Jääkaapista pöhisen myöhemmin lisää.

Ensin keittiö oli aika riisuttu, vaikkakin pienempi tyttäristäni sisään tullessaan huokasi: "Ihana tapetti".

IMG_2092-normal.jpg

Mies urheasti pohjamaalasi ja tasoitti.

IMG_2111-normal.jpg

Huomenna tulee tapettimees.

Ja sitten: kylppärin tilanne:

No... laatoitusta odottaa:

IMG_2052-normal.jpg

Kuitenkin katto on sentään sievästi jo paneloitu ja lakattu. Jostain käsittämättömästä syystä noi paneelikatot on minusta kamalan hienot. Joku niitä takuulla pitää kammotuksina, mutta jotain yhtenäisyyttä oli saatava eteisen hienojen, vanhojen paneeleiden kanssa. Enkä ole kiinnostunut kovin moderneista kattoratkaisuista enkä varsinkaan nyt niin muodikkaista valaisinratkaisuista, jossa koolataan kattoa alemmas, jotta pienet pyöreät ledilamput saadaan upotetuiksi. En tiedä miksi, mutta pidän niitä aika luotaantyöntävinä.

Valitettavasti yksi viemäriputki oli siirrettävä keskeltä huonetta reunaan, siksi katossa on tuollainen kotelointi. Voisi sekin kai kamalampikin olla.

IMG_2081-normal.jpg

Täällähän vois pitää vaikka jonkun esityksen... niin on moderni lavastus!

IMG_2083-normal.jpg

Yläkerran pikkuinen vessa sen sijaan saa jo laattaa ylleen. Kauniinväriset seinät, eikö!?

IMG_2082-normal.jpg

Huomenna toivottavasti jo kuvia Kiurujen Yö -keittiöstä!