Asumme kolmikerroksista taloa, jonka alin kerros on ollut tähän mennessä remontoimaton. Tiesimme koko ajan, että se se vielä on tehtävä. Ja nyt se on tekeillä.

Alakerran käytävistä oli nostettu vanhat vanerilevyt ylös ja vaihdettu alta vesiputkia. Nyt päätettiin maalata yläkerrasta tulevat portaat, laittaa lattiaan uudet lankut ja maalata nekin.

9.jpg

 

10.jpg

11.jpg

Käytävällä olevat ovet ovat ovat veilä maalaamatta, suunnittelen niihin sellaista okran väriä, lakatuiden paneeleiden kanssa yhteen sopivia. Se taitaa olla sitten seuraava askel.

Taiteilija Anu Välitalo innostui ideastamme maalata pygmivessaksi kutsumamme oven "oveksi paratiisiin". Samalla Lintukoto, samalla ovi paratiisiin. Minusta se on suorastaan upea. Taidan muuttaa alakertaan asumaan!

1.jpg2.jpg

3.jpg

Kuvassa vielä listat puuttuvat.

Seuraavaksi remppa liikkuu alakerran huoneisiin, joihin on ulkoa oma sisäänkäynti. Näissä tiloissa on vuosikymmeniä sitten toiminut leipomo, nyt niistä on tuleva musisointiin sopiva alakerta. Leipomon huoneissa lattiaan tehtäneen perinteinen suopakäsittely, koska en halua lakattua ja toisaalta näissä tiloissa kulutus ei ole niin voimakasta kuin käytävillä. Mutta tämä suunnitelma on sitten seuraavan postaukseni aihe.

 

lattia.jpg